Hittade detta receptet i tidningen Allt om Mat, då vi verkligen gillar burrata så tänkte vi att det måste vi ju självklart prova.
Och det ångrar vi verkligen inte. Denna förrätt blev sagolikt god.
Ingredienser (4 personer):
- 2 burrataostar – (à 100 g)
- 1 knippe sparris – grön (250 g)
- 0,5 citron
- 1 dl panko – (japanskt ströbröd)
- 1,5 msk smör
- 1 krm svartpeppar – nymald
- 0,5 tsk citrontimjan – eller vanlig timjan
- 2 krm salt
- 1 msk olivolja – kallpressad + 1 msk
- 1 tsk flingsalt
Gör såhär:
- Lägg sparrisen i vatten, gärna med is, 2–3 min.
- Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
- Stek pankon i smör. Tillsätt citronskal och timjan och krydda med salt och peppar.
- Häll av sparrisen och lägg den på ett fat. Ringla över 1 msk olja och citron och strö över flingsalt.
- Lägg burratan på sparrisen och strö på jalapeño och panko. Ringla över 1 msk olja och servera.
Vi valde att köra sparrisen hel, tyckte att det blev riktigt gott.
Men såklart så funkar det självklart lika bra att göra som det står i receptet, dvs råhyvla den.
Källa: https://www.expressen.se/alltommat/recept/burrata-med-citronstekt-panko-och-rahyvlad-sparris/